Vertalen Duits Nederlands

Specialistische beurzen bezoeken om directe klanten te vinden

Specialistische beurzen bezoeken om directe klanten te vinden

Vraag je je af hoe je directe klanten kunt vinden op specialistische beurzen? Ik heb dit de afgelopen paar jaar met vallen en opstaan geleerd en deel mijn ervaringen graag in een presentatie op 1 juli op de Ondernemersdag van het NGTV.

Nog geen drie jaar geleden werkte ik vrijwel uitsluitend voor vertaalbureaus, omdat ik niet van acquisitie hield en het wel prima vond dat de bureaus dit voor mij uit handen namen. Maar de druk op de tarieven, de onpersoonlijke uitnodigingen voor opdrachten en het gevoel inwisselbaar te zijn maakten mij niet gelukkig en ik vroeg me met mijn twintig jaar vertaalervaring serieus af of ik het vak nog wel wilde uitoefenen. Ik besloot een loopbaancoach in de hand te nemen en kwam er al snel achter dat vertalen een van de dingen is die ik het liefste doe. Bovendien zag ik in dat ik heel veel specialistische kennis in huis heb, waar bedrijven om staan te springen.

Ik richtte me aanvankelijk op algemene medische vertalingen, al dan niet beëdigd, maar vond al snel een niche in de tandheelkundige sector. Denk hierbij aan uitgevers van vakliteratuur voor tandartsen tot kleine en middelgrote bedrijven die gespecialiseerd zijn in implantaten, composieten of apparatuur voor wortelkanaalbehandelingen. In minder dan drie jaar tijd heb ik een bloeiend bedrijf als ‘dentale vertaler’ opgebouwd en zie ik de toekomst zakelijk gezien weer vol vertrouwen tegemoet.

Het bezoeken van dentale beurzen in Nederland en Duitsland is mijn belangrijkste marketingstrategie. Deze interactieve presentatie op de Ondernemersdag is heel interessant als je erover denkt om directe klanten te vinden met behulp van deze strategie. Ik heb inmiddels op vijf beurzen ervaring opgedaan. Ik beschrijf precies hoe ik deze beurzen selecteerde en me erop voorbereidde, wat ik deed op de beurzen zelf en hoe ik de follow-up deed na de beurzen. Zoals ik zal laten zien in de presentatie hebben mijn bezoeken aan de laatste twee beurzen (in 2016 en 2017) ervoor gezorgd dat ik van nul directe klanten in de tandheelkundige sector in 2015 en drie directe klanten met onregelmatig werk in 2016 naar vier vaste directe klanten in 2017 ben gegaan die nu ruim 50% van mijn totale freelance inkomen uitmaken. Ik wil je met deze presentatie veel inspiratie en nieuwe ideeën geven, dus mis deze kans niet als je directe klanten wilt vinden door specialistische beurzen te bezoeken!

Geef een reactie


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Joosje van Loen
Fluitekamp 53
3828 WD Hoogland
Tel.: +31 (0)6 – 2246 1989
Mail

Joosje van Loen is beëdigd vertaler en werkt vanzelfsprekend volgens de voorwaarden van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV)


Ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers onder nummer 243
NGTV